Herbenoeming Pieter Elbers

Inmiddels is bevestigd dat de Raad van Bestuur van Air France KLM tot de herbenoeming van Pieter Elbers heeft besloten. Daarnaast is besloten tot een nieuwe governance structuur binnen Air France KLM (lees: de instelling van een ‘Group CEO committee’). Pieter Elbers zal van dat comité deel uitmaken, evenals Anne Rigail (CEO van Air France), Frederic Cagey en Ben Smith (respectievelijk CFO en CEO van Air France KLM). Ben Smith neemt het voorzitterschap van het comité voor zijn rekening. Pieter Elbers is evenals Anne Rigail benoemd tot Deputy CEO van Air France KLM.

De Group CEO Committee zal de strategische richting voor alle groepsmaatschappijen en de business units bepalen. Het comité zal zich inspannen om de samenwerking binnen de Groep te vergroten om synergiën beter te benutten. De nieuwe governance-structuur brengt geen veranderingen met zich mee in de organisatiestructuren of wijzigingen in bestaande overeenkomsten, toezeggingen of statuten van betrokken bedrijven, aldus het vanavond verschenen bericht van KLM.

Cees ’t Hart wordt voorgedragen om per mei 2019 Hans Smits te vervangen in de Raad van Bestuur van Air France KLM.

We zijn verheugd dat Pieter Elbers als CEO aanblijft. We hopen dat met zijn herbenoeming de binnen KLM levende zorgen over de toekomst van het bedrijf voor een deel zijn weggenomen.

Deze week zullen ook de jaarcijfers bekend worden gemaakt. Voldoende ontwikkelingen derhalve om te volgen en met u te communiceren.

Terug naar overzicht