Verwarring

In 1960 werd de vereniging officieel opgericht. Tot 2018 stond de vereniging bekend onder de naam Vereniging voor Hoger KLM Personeel (VHKP). De naam en de statuten van de vereniging zijn begin 2018 gewijzigd. Sinds 2018 kunnen alle grondmedewerkers van KLM lid worden van de Vereniging van KLM Professionals. Qua ‘DNA’ zijn we niet veranderd.

Enkele leden van onze vereniging hebben gemeend een eigen koers te moeten varen. Zij nemen als ‘Lijst 14 Voor Hoger KLM Personeel’ deel aan de OR-verkiezingen. We vinden het spijtig en niet verstandig dat zij voor deze naam hebben gekozen, omdat het tot verwarring leidt. Het is ook niet met ons afgestemd. Verzoeken van ons om niet met deze naam aan de verkiezingen deel te nemen, zijn tot dusverre onbeantwoord gebleven.

Nu weten jullie wel dat de VKP een voortzetting is van de VHKP, maar collega’s, die geen lid zijn van de VKP, en dus ook niet onze nieuwsbrief ontvangen, kunnen mogelijk onbedoeld hun stem op de verkeerde lijst uitbrengen.

Voorkom verwarring en deel daarom dit bericht met je collega’s! Lijst 3 betreft de lijst van de VKP (voorheen VHKP). Lijst 14 betreft dus een afsplitsing van een 11-tal leden.

Terug naar overzicht