Voorlopige uitslag verkiezingen

25 april 2019

Gisteren is de voorlopige uitslag bekend gemaakt van de verkiezingen voor de OR en de Groepscommissies. Er zijn 25 OR zetels te verdelen, waarvan 2 voor ‘cockpit’, 9 voor ‘cabine’, 10 voor ‘A & T’ en 4 voor ‘MSG+’. De uitslag is als volgt:

 FNV Grond 6
 VNC 6
 FNV Cabine 3
 VKP 2
 VNV 2
 Lijst 14 2
 CNV 1
 NVLT 1
 Unie 1
 BVKP 1

De uitslag betekent dat de VKP, ondanks dat het binnen de kieskring ‘MSG+’ duidelijk de meeste stemmen kreeg, waarschijnlijk één zetel zal verliezen.
De VKP feliciteert de partijen die zetels hebben gewonnen bij de verkiezingen en verheugt zich op een constructieve samenwerking met de nieuwe en de blijvende leden van het OR-bestel.
Het bestuur dankt alle VKP’ers die zich, al dan niet als kandidaat voor de OR of GC, de voorbije periode in het kader van de verkiezingen hebben ingezet. In het bijzonder ook een woord van dank richting de leden die zich de voorbije jaren hebben ingezet en niet meer in het bestel zullen terugkeren.
De zittende OR-leden zijn nu demissionair tot en met 31 mei. Op 1 juni zullen de OR, Divisieraden en de Groepscommissies in een nieuwe samenstelling voor een termijn van in beginsel 3 jaar van start gaan. Ook zal dan een nieuw bestuur (‘kwartet’) aantreden, bestaande uit een voorzitter, 2e voorzitter, secretaris en een 2e secretaris. De huidige voorzitter van de OR, Jan-Willem van Dijk, zal dan het stokje overdragen aan diens opvolger.
Zodra de definitieve uitslag bekend is, zullen wij je daarvan in kennis stellen. Tevens zullen wij je de komende tijd op de hoogte houden van belangrijke ontwikkelingen binnen het medezeggenschapsbestel.

Terug naar overzicht